Buburuza norocoasă

În foarte multe culturi, s-a împământenit credinţa că dacă vezi o buburuză vei avea noroc. Mai mult, în unele zone din Belgia, dacă o buburuză se aşeza pe mâna unei fete necăsătorite, se spune că aceasta se va căsători în curând sau îşi va întâlni sufletul pereche.

În plus, cu cât buburuza are mai multe pete negre, cu atât ea aduce mai mult noroc.

Numărul 7

7 este o cifră magică, care aduce noroc. 7 sunt zilele săptămânii, culorile curcubeului, iar grecii considerau că 7 este numărul perfect. Se spune că dacă deţii anumite obiecte în număr de 7 vei avea noroc. De exemplu, 7 brăţări la mănă, 7 monede sau 7 talismane norocoase.

Iepurele norocos

Un talisman care întruchipează un mic iepuraş purtat la cheile de la casă sau maşină aduce noroc şi belşug. Credinţa vine din strămoşi, spunându-se că piciorul stâng al unui iepure prins în cimitir are puteri supranaturale.

Monede

De găseşti o monedă pe stradă, ia-o şi toată ziua vei avea noroc.

Bambusul norocos

Dacă ai în casă un bambus se spune că acesta îţi va aduce fericire, bani şi sănătate. În plus, cu cât bambusul are mai multe ramificaţii, cu atât norocul tău e mai mare.

Dream catcher

Sau prinzătorul de vise e un obiect a cărui origine se găseşte în cultura amerindienilor, spunându-se că acesta prindea visele rele, lăsându-le să ajungă la cei care le deţineau doar pe cele bune, pozitive.