Obiecte precum: pasta de dinţi pentru albirea dinţilor sau băuturile pentru dietă, care promovează sănătatea, nu sunt atât de „inocente‟ şi sănătoase, pe cât credem. Pot fi utile pe termen scurt, însă, în timp, ele ne pot afecta starea de sănătate. Iată care sunt obiectele la trebuie să fii atent şi care sunt alternativele lor sănătoase!

Anumite parfumuri

Înainte să ieşim din casă, nu putem uita de parfumul, care ne completează imaginea. Ceea ce nu ştim este că pulverizând parfum direct pe pielea noastră, aplicăm substanţe chimice, unele dintre ele, care provin din petrol. Expunerea la aceste substanţe chimice, poate provoca migrene sau alergii puternice. Ca alternativă, fie poţi aplica parfumurile pe haine şi nu direct pe piele, fie poţi folosi produse parfumate din uleiuri naturale şi, cu ajutorul aromelor, îţi poţi face în casă un parfum, fără toxine.

Citeşte şi: Obiecte obişnuite care pot fi utilizate în moduri inedite. În ce situaţii te poate ajuta aţa dentară? 

Pasta de dinţi pentru albire

Pasta pentru albirea dinţilor îndepărtează petele superficiale de pe dinţi, cauzate în principal de consumul de cafea sau de ceai. Problema este frecvenţa cu care este utilizat acest produs. Ca efect negativ, pasta pentru albirea dinţilor, poate să fie, în unele cazuri, abrazivă pentru dinţii sensibili. De aceea, este important ca de fiecare dată să te asiguri că pasta pe care o foloseşti se potriveşte danturii tale şi, de asemenea, că marca este una sigură.