Vremea caldă a sosit, iar atunci când pleci la drum, o sticlă plină cu apă întotdeauna este de folos! Hidratarea este un obicei sănătos, însă experţii avertizează că lăsatul sticlei din plastic cu apă în maşină pentru perioade lungi de timp poate fi o practică dăunătoare.

Apa expiră?

Dacă ai observat că sticlele cu apă au termen de valabilitate, nu te speria! Apa nu expiră, însă dacă este păstrată în locuri şi la temperaturi nepotrivite, chimicalele sticlelor din plastic o pot contamina, iar ea poate deveni dăunătoare. Un studiu realizat în anul 2014, (publicat de Agenţia Departamentului de Sănătate şi de Servicii Umane, din SUA) a constatat că substanţele din care este făcută sticla (antimoniul şi bisfenolul A /BPA) s-au scurs în apă, atunci când sticla a fost lăsată la temperaturi ridicate, pentru câteva săptămâni bune. În urma acestei reacţii, calitatea apei a fost afectată, iar sănătatea consumatorului a fost pusă în pericol. Totodată, gustul a fost diferit şi neplăcut.
Aşadar, dacă găseşti o sticlă care se rostogoleşte prin maşina ta, de câteva săptămâni, cel mai bine ar fi să o arunci la coşul de gunoi şi să o înlocuieşti cu apă potabilă, proaspătă. Totodată, nu doar sticlele de plastic, care au fost lăsate în maşină sau într-un spaţiu cu temperaturi ridicate, timp de câteva săptămâni, pot reprezenta un pericol şi sticlele cu capacul deschis sunt periculoase, deoarece în ele se pot dezvolta mai uşor bacteriile.

Ce soluţii sunt