Cel mai convenabil este să folosim sticle din plastic mai ales când suntem pe drumuri şi nu vrem să cărăm ceva greu după noi şi nici nu ne dorim să rămânem deshidrataţi pe tot restul zilei. La fel de simplu e să consumăm alimentele din farfurioare din plastic, pe care să le aruncăm imediat după folosire, fără să ne mai chinuim să le spălăm şi să pierdem timpul să le punem la loc. Însă asemenea obiceiuri, care ne simplică viaţa în aparenţă, ne fac rău pe nesimţite.

Healthline atrage atenţia asupra sticlelor cu apă şi a restului recipientelor din plastic, care există pe piaţă, şi care conţin Bisfenol A sau BPA, pe scurt. Această substanţă dăunătoare organismului uman este adesea folosită în recipientele în care este depozitată mâncarea, în sticlele de apă şi altfel de cutii sau în care pot fi puse alimentele.

De ce este dăunător acest Bisfenol A?

Studiile efectuate arată că ne poate afecta sistemul hormonal, determinând apariţia mai multor boli mai ales în rândul bebeluşilor şi al copiilor mici. Care sunt acele boli? Diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare şi obezitatea la adulţi. Mai grav de-atât, un studiu realizat pe o perioadă de 10 ani a relatat că un nivel crescut de BPA a fost asociat cu o creştere de 49% a ratei mortalităţii, iar aceste cercetări au fost făcute publice de CNN.

Şi atunci cum ne ferim de contaminarea cu BPA?