„Omidă” din cartofi cu sos de iaurt

1 81878 original jpg jpeg

Omida din cartofi cu sos de iaurt e un aperitiv ingenios, care îi va face chiar şi pe cei mai mofturoşi copii să mănânce. 

Dificultate mică / Preparare: 20' / 1 PORŢIE

Ai nevoie de 

1 roşie cherry

5 cartofi noi

1 ardei gras portocaliu

salată verde

ceapă chivas

cuişoare

sare

piper

Pentru sosul de iaurt 

280 g iaurt

2-3 căţei de usturoi, pisaţi

½ legătură de mărar

Mod de preparare

Speli cartofii. Îi fierbi în apă sărată până se înmoaie, apoi îi scurgi, îi laşi la răcit şi le cureţi cojile. Îi aşezi, unul în spatele celuilalt, pe frunze de salată verde. Faci capul „omidei“ din roşia cherry spălată bine, îi pui ochi din cuişoare, iar antenele din fire de ceapă.Aşezi pe spatele ei fâşii de ardei gras.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti alături de simpatica „omidă“.