„Omidă” din cartofi cu sos de iaurt
Omida din cartofi cu sos de iaurt e un aperitiv ingenios, care îi va face chiar şi pe cei mai mofturoşi copii să mănânce.
Dificultate mică / Preparare: 20' / 1 PORŢIE
Ai nevoie de
1 roşie cherry
5 cartofi noi
1 ardei gras portocaliu
salată verde
ceapă chivas
cuişoare
sare
piper
Pentru sosul de iaurt
280 g iaurt
2-3 căţei de usturoi, pisaţi
½ legătură de mărar
Mod de preparare
Speli cartofii. Îi fierbi în apă sărată până se înmoaie, apoi îi scurgi, îi laşi la răcit şi le cureţi cojile. Îi aşezi, unul în spatele celuilalt, pe frunze de salată verde. Faci capul „omidei“ din roşia cherry spălată bine, îi pui ochi din cuişoare, iar antenele din fire de ceapă.Aşezi pe spatele ei fâşii de ardei gras.
Pentru sos, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti alături de simpatica „omidă“.