Omletă cu cârnăciori
Pentru un mic dejun consistent încearcă această reţetă de omletă cu cârnăciori!
Dificultate: medie
Preparare: 15’
1 omletă
Ai nevoie de:
Pentru omletă:
6 ouă
1 cârnăcior tăiat rondele
2-3 felii de salam tăiate jumătăţi
1 linguriţă de ulei
2 fire de ceapă verde
1 lingură de smântână
sare
piper
Pentru umplutură:
rondele de cârnat, după gust
1 ceapă mică
2-3 fire de ceapă verde
ulei, pentru călit
Pentru ornat:
o frunză de salată
câteva felii de roşie
câteva frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Tai cepele şi le căleşti în ulei. După un minut adaugi cârnăciorul, mai ţii încă 2-3 minute, pe focul mic şi dai deoparte.
Baţi ouăle cu sare şi piper, după gust şi încorporezi lingura de smântână. Rumeneşti rondelele de cârnat, adaugi salamul şi ceapa verde tăiată, ţii puţin şi răstorni ouăle bătute. După ce a devenit aurie, întorci cu grijă omleta ca să nu se rupă şi o mai ţii până se rumeneşte şi pe cealaltă parte. O scoţi din tigaie, torni umplutura şi o îndoi pe jumătate. Serveşti omleta pe pat de salată verde, cu felii de roşie şi ornată cu frunze de pătrunjel.
Sursa foto: incredibleegg.org