Dificultate: medie

Preparare: 20’

1 omletă

Ai nevoie de:

Pentru omletă:

4 ouă

1 lingură de unt

1 lingură de smântână

sare

piper

1 legătură de pătrunjel verde tocat

Pentru umplutură:

200 g ciuperci champignon feliate

1 ceapă, tăiată mărunt

1 căţel de usturoi

1 ardei gras roşu

ulei, pentru călit

50 g caşcaval ras

câteva felii de roşie, pentru servit alături

Mod de preparare

Într-o tigaie încălzeşti ulei şi căleşti ceapa până se înmoaie, adaugi căţelul de usturoi şi mai sotezi încă un minut. Adaugi ciupercile, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi continui să le înăbuşi până scade zeama lăsată de ele. Spre final, pui ardeiul făcut cubuleţe. O dai deoparte şi presari caşcavalul.

Între timp, baţi ouăle cu smântâna, sărezi şi piperezi, după gust şi presari pătrunjelul. Într-o tigaie topeşti untul şi torni compoziţia. Când s-a prăjit, întorci cu grijă pe cealaltă parte şi laşi să se rumenească. Transferi omleta pe un platou, întinzi pe ea umplutura de ciuperci, o îndoi pe jumătate şi o serveşti alături de feliile de roşie, ornate cu frunze de pătrunjel.