Însă povestea celor doi miri era mult mai complicată decât a unui bărbat şi-a unei femei care s-au căsătorit din dragoste. Reunirea rudelor ei înstărite cu familia regală din Monaco n-a făcut altceva decât să asigure prosperitatea viitoare a regatului. Iar de acest lucru s-a făcut responsabil un singur om. Cine a fost acesta?

Aristotle Onassis, miliardarul care s-a însurat la un moment dat cu Jackie Kennedy, avea investită o sumă mare de bani în Monaco în momentul în care cel de-al Doilea Război Mondial făcuse ravagii şi acolo. Dar omului de afaceri i-a venit o idee despre cum putea să redreseze întreaga situaţie, iar acea idee îi implica pe Prinţ şi pe frumoasa Grace Kelly de la Hollywood. De ce ea? Pentru că avea o imagine nepătată şi-o supunere binevenită.

După război, economia din Monaco avea mari probleme, lucru care-l afecta direct pe Onassis, care avea o sumă consistentă de bani investită în casinoul din Monte Carlo, în câteva hoteluri de acolo şi diverse atracţii turistice. Ca să rezolve problema, şi-a propus să transforme Monaco într-un „parc de distracţii” pentru adulţi, în care patronii bogaţi să poată petrece alături de staruri de cinema şi elita hollywoodiană.

Conform celor scrise în cartea The Fat Lady Sang, a lui Robert Evans, Onassis i-ar fi spus Prinţului Rainier: „Nu-ţi mai plânge de milă şi găseşte-ţi o soţie! Soţia potrivită poate face pentru turismul din Monaco ceea ce a făcut încoronarea Reginei Elisabeta pentru Marea Britanie!”

Zis şi făcut!