Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocţiilor de toamnă şi de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, şi conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.

În România, schimbarea la ora de vară în 2019 se face în noaptea de 30 spre 31 martie, drept urmare, ora 3.00 va deveni ora 4.00. 


De ce se se schimbă ora?

Ţările europene au introdus dispoziţiile privind orarul de vară în secolul trecut pentru a economisi energie, în special în vremuri de război şi în timpul crizei petroliere din anii 1970.

Începând cu 1980, Uniunea Europeană a adoptat treptat acte legislative care să pună capăt schemelor naţionale divergente în materie de schimbări ale orei.

Cu toate acestea, scopul schimbării orei a devenit mult mai puţin relevant, existând studii care sugerează că economiile de energie sunt în prezent minore, iar cetăţenii se plâng tot mai mult de efecte negative asupra sănătăţii.


Cum te influenţează schimbarea orei?

Vei dormi mai puţin cu o oră

Din acest motiv e posibil să te simţi mai obosităîn primele săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de ora la care mergi la somn şi să dormi minim 8 ore pe noapte. Celulele organismului se vor reface mai uşor şi îţi vor da energie pe parcursul zilei.

Vei fi mai predispusă bolilor

În această perioadă,viruşii circulă în aer şi trebuie să fii atentă la tot ce te înconjoară. E bine să consumi fructe şi legume pentru a-ţi vitaminiza corpul şi a-ţi creşte rezistenţa.

Vei simţi că nu mai ai timp să îţi îndeplineşti sarcinile

La început,ai impresia că timpul se comprimă. De fapt,trebuie să îţi păstrezi organizarea şi să faci faţă tuturor provocărilor zilnice. Nu e nimic nou! Se întâmplă în fiecare an.

Citeşte mai mult AICI.Sursă: digi24