Ingredierte de care ai nevoie:

1 l lapte

1 cană de orez cu bobul rotund

1 ou

4 linguri dulceaţă de fructe de pădure

1 praf de sare

½ linguriţă scorţişoară

Cum se prepară

Speli orezul în mai multe ape reci,îl opăreşti cinci minute în apă clocotită şi îl strecori.

Adaugi laptele,un praf de sare şi îl laşi să fiarbă,la foc mic,până când bobul începe să se umfle.

Adaugi scorţişoara şi laşi pe foc încă 10 minute,amestecând mereu.

Când bobul ­este bine pătruns şi laptele a fost absorbit,dai focul foarte mic.

Baţi oul ­într-un castron separat,a­dau­gi peste el câteva linguri de orez fierbinte,amesteci şi apoi torni în vasul cu orez şi iar amesteci.

Laşi pe foc încă trei minute. Serveşti desertul decorat cu dulceaţă de fructe de pădure.