Orez cu lapte

1 57622 original jpg jpeg

Pentru aluat:  1 cană orez / 3 căni lapte / coajă de lămâie, după gust  / scorţişoară, după gust / 1 praf sare  / 2-3 linguri de zahăr  / 2-3 linguri dulceaţă de vişine ori de cireşe amare

 Cum se prepară  

Speli orezul şi îl pui la fiert în lapte cu un praf de sare. Adaugi zahărul,amesteci şi ţii la fiert. Când este aproape gata pui coaja de lămâie. Laşi să se combine aromele şi,dacă vrei orezul mai fluid,mai poţi turna o jumătate cană de lapte cald.

Serveşti orezul cu lapte decorat cu dulceaţă după gust şi presărat cu scorţişoară.

Întotdeauna când faci un preparat cu orez,să pui o parte orez şi trei părţi lichid.Ciupercilor să nu le cureţi niciodată pieliţa,ci doar să le speli bine sub jet de apă.