Scapă de ce nu-ţi trebuie

Pare ciudat, însă vei obţine mai multe cu mai puţine. Cu siguranţă că ai adunat lucruri despre care ai crezut că le vei folosi, dar care pur şi simplu adună praf. Acesta este semnul că trebuie să scapi de ele. Vinde-le, donează-le sau aruncă-le (dacă nu sunt într-o stare decentă de funcţionare). Dacă ai dificultăţi în a stabili ce lucruri merită să fie aruncate, îţi sugerăm să citeşti cartea „Magia Ordinii”, semnată de Marie Kondo. Dacă nu ai timp de carte, Marie Kondo poate fi văzută pe Netflix, într-un show care tratează problema lucrurilor prea multe din casele oamenilor. Dă-i o şansă, noi credem că merită.

Canapeaua extensibilă e sfântă

Când alegi mobila de living, ţine cont de regula aceasta. Fie că alegi o canapea normală, fie că optezi pentru una de tip colţar, aceasta se va dovedi extrem de benefică. Motivele sunt foarte cunoscute. Pentru început, modularitatea îţi permite să ai mai mult spaţiu la dispoziţie atunci când ai nevoie. Spaţiul de stocare este, de asemenea, generos. Majoritatea canapelelor îţi permit să stochezi pături, perne şi lenjerii de pat pentru momentul în care vei avea oaspeţi care înnoptează.

Fii foarte atent la zona de entertainment

La prima vedere, mobila de living e foarte uşor de ales mai ales dacă ne referim la zona de entertainment. Până la urmă, nu-ţi trebuie mare lucru pentru a susţine un televizor şi un sistem audio.

Nu trebuie totuşi să te gândeşti doar la prezent. Poate viitorul va aduce o consolă de gaming, poate că acolo îţi vei ţine şi routerul WiFi. Pentru toate acestea, vei avea nevoie de o mobilă care să găzduiască toate electronicele şi, preferabil, care să te ajute la mascarea cablurilor. Vei fi mult mai relaxat atunci când nu vei vedea de fiecare dată fire sub sau lângă televizorul tău.

Mobila destinată televizorului poate fi mult mai utilă. Marele ecran din sufrageria ta poate fi elementul central al unui sistem care poate găzdui toate lucrurile ce nu-şi au locul în dormitor şi în şifonier.

Ţine cont de lumină

Ideal este să te bucuri de cât mai multă lumină naturală în living-ul tău. Mobila deschisă la culoare te va ajuta să faci acest lucru. Amplasarea televizorului pe un perete în care nu bate lumina direct este un alt mod, întrucât nu va fi nevoie să tragi draperiile.

În ceea ce priveşte lumina artificială, un lampadar te poate ajuta mai mult decât crezi, iar o veioză plasată în colţul camerei de zi poate oferi acel accent care face atmosfera mult mai plăcută.

Indiferent de ce trucuri foloseşti pentru mobila de living, ţine cont de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, de nevoile de divertisment şi de cât de mult vrei să păstrezi lucrurile de care nu prea mai ai nevoie.