Cafeneaua Ye Olde Tavern din Iowa, SUA este locul în care americanii spun că a fost creat deliciosul sandviş Sloppy Joe, preparat din carne tocată de vită şi sos de roşii. Deschisă în 1924, atrăgea clientela cu sandvişurile de carne de vită pe care le numea burgeri de tavernă. Nu era inclus şi sosul de roşii. Totuşi, existau o mulţime de locuri unde se vindeau sandvişuri cu carne în anii '30. În 1926, s-a deschis tot în Iowa Maid-Rite şi a vândut tot sandvişuri de carne. De ce Ye Olde Tavern primeşte creditul pentru crearea sandvişului faimos? Ei bine, unii bucătari au adăugat sos de roşii la sandvişul cu carne, aducându-l mai aproape de forma cunoscută astăzi.

Sloppy Joe’s Bar din Key West, Florida este un al loc în care se bănuieşte că a fost preparat pentru prima oară. A fost deschis în 1933, sub un alt nume, în aceeaşi perioadă în care bucătarul de la Ye Olde Tavern a adăugat sos de roşii la sandvişul lui de carne. Proprietarul de atunci, Joe Russell, a fost convins de prietenul său, scriitorul Ernest Hemingway să schimbe numele barului în Sloppy Joe’s după numele unui bar din Havana pe care Hemingway îl iubea. Hemingway a fost pasionat de Cuba. Barul din Florida şi-a schimbat numele şi a decis să dea şi sandvişului denumirea de Sloppy Joe.

Dincolo de aceste teorii ale preparării faimosului sandviş pe teritoriu american, o a treia teorie este că ar fi fost creat la Sloppy Joe’s Bar din Havana, Cuba.

Originalul sandviş Sloppy Joe, preparat în Cuba

Proprietarul barului Sloppy Joe, José Abeal y Otero, a deschis localul între anii 1917 şi 1919, chiar la începutul erei Prohibiţiei în SUA. Americanii cu stare se retrăgeau pe ţărmurile Cubei în căutarea unei băuturi alcoolice rapide. Cum americanii care cereau mojitos şi daquiris aveau nevoie şi de o mâncare bună alături, José a creat un sandwich simplu pentru clienţii săi. Americanii iubesc sandvişurile. Toată lumea bună, inclusiv Hemingway, Eva Gardner, Frank Sinatra, Joe Luis, frecventa acel bar, deci patronul trebuia să se asigure că meniul completează băuturile.

Cum a fost dată denumirea Sloppy Joe