Cel mai bun tonic pentru ficat

1 80161 original jpg jpeg

Dacă încă nu ai inclus oţetul de orez în alimentaţie, îţi lipseşte un ingredient fără calorii, care este foarte aromat şi oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Oţetul de orez este un produs derivat din orezul fermentat, popular în principal în ţări asiatice precum Coreea, Vietnam, Japonia şi China. În timp ce fiecare dintre aceste ţări are versiuni puţin diferite de oţet de orez, componentele de bază sunt aceleaşi. În special, oţetul fabricat în Asia este mai puţin acid decât cel din alte ţări ale lumii, motiv pentru care este mai des folosit în bucătărie.

Datorită structurii chimice unice, oţetul de orez este utilizat în multe mâncăruri, aplicaţii medicinale şi chiar produse de curăţat. Furnizarea bogată de ingrediente active şi compuşi potenţial beneficii îl face un excelent adaos la orice regim alimentar sănătos. În plus, oţetul de orez este cunoscut pentru că scoate în evidenţă aroma naturală a anumitor alimente în felurile de mâncare, adică este adesea adăugat ca o completare culinară la masă.

Beneficiile oţetului de orez:

Deşi majoritatea oamenilor se gândesc la oţetul de orez exclusiv din punct de vedere al gătitului, oferă şi o serie de beneficii pentru sănătate, cum sunt stimularea imunităţii, reglarea tensiunii arteriale, prevenirea infecţiilor şi detoxificarea organismului, printre altele.

Previne afecţiunile dermatologice

Acest oţet poate fi aplicat direct pe piele, în special când este amestecat cu ulei esenţial de arbori de ceai. Acţionează ca un astringent, redând tegumentului fermitatea şi prevenind anumite infecţii, în timp ce îi redă strălucirea.

Întăreşte sistemul imunitar

Oţetul de orez este sursă importantă de aminoacizii, care au capacitatea de-a întări sistemul imunitar şi de-a reduce activitatea radicalilor liberi.

Previne problemele cardiovasculare

Cercetările recente au arătat că oţetul de orez poate încetini depunerea colesterolului pe peretele arterelor şi vaselor de sânge, prevenind afecţiuni precum ateroscleroza, infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebrale.

Îmbunătăţeşte digestia

Unul dintre ingredientele active, cum este acidul acetic, prezent în oţetul de orez, este capabil să atenueze inflamaţia din intestin, stimulând în acelaşi timp mişcarea peristaltică şi tranzitul intestinal.

Acţionează ca un tonic

Timp de secole, oţetul de orez a fost folosit în Japonia ca tonic pentru ficat. Se crede că stimulează funcţia detoxifiantă a acestui organ şi îmbunătăţeşte funcţionarea normală a sarcinilor ficatului.

Îmbunătăţeşte nivelul de energie

Aminoacizii şi alte ingrediente active prezente în oţetul de orez ajută organismul să lupte împotriva oboselii şi oferă un stimul metabolismului. Folosind acest oţet în salata pe care o mănânci la prânz, vei oferi un stimul energiei de care ai nevoie pentru după-amiază.



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg