Fie că se simte flatată sau nu, Shakira are un parazit care-i poartă numele. Cum de s-a ajuns ca un organism care trăieşte şi se hrăneşte pe seama altui organism să se numească Shakira? Ei bine, s-a constatat că parazitul respectiv determină gazda sa să mişte aprig din şolduri odată ce e locuită de el. Aleiodes shakirae face ca gazda sa, o omidă cel mai adesea, să se înconvoaie şi să-şi răsucească abdomenul întocmai ca faimoasa cântăreaţă şi dansatoare.

Nici Beyoncé n-a scăpat de asemenea „onoare”. Scaptia boyonceae este o muscă cu nişte culori ieşite din comun – este neagră aproape complet şi cu posteriorul galben strident. Posteriorul deosebit al muştei i-a făcut pe cercetători să se gândească la hitul trupei Destiny's Child, Bootylicious, şi să ajungă să denumească insecta după liderul fostei trupe de fete.

Bono de la U2 are un păianjen cu numele lui, care este în strânsă legătură de numele unuia dintre albumele lui de succes. Aptostichus bonoi este nativ din parcul naţional Joshua Tree, lucru care i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să-l denumească pe păianjen după liderul trupei U2, care a scos, în 1987, albumul The Joshua Tree.