Iată de ce preferi un bărbat mai înalt decât tine:

Cheia pentru o relaţie de succes este comunicarea? Un sex bun? Interesele comune? Nu,nici una de mai sus. Potrivit unui studiu,este de fapt înălţimea. Poate noi nu vrem să fim,dar se pare că suntem destul de superficiale.  

Prin analizarea datelor a 7.850 de femei căsătorite,cercetorii de la Universitatea Konkuk dn Seul,Coreea de Sud a constatat că o diferenţa mai mare de înălţime într-un cuplu,a făcut soţia cea mai fericită. Dar ştii de ce? Probabil are de-a face cu evoluţia.

" Acest lucru este similar cu oamenii care favorizează mâncarea grasă, cea sărată şi produsele zaharoase, fără să ştie exact de ce: aceste alimente sunt esenţiale pentru supravieţuire, dar au fost limitate de oamenii au evoluat, prin urmare, pofta pentru astfel de alimente a crescut",scrie cercetătorul Kitae Sohn în jurnal de personalitate şi diferenţele individuale.

Şi,aparent,preferinţa de sex feminin pentru înălţimea de sex masculin a făcut o diferenţă de reproducere la creşterea femeilor,cu alte cuvinte,ea le-a făcut mai fertile.

" Femeile au evoluat pentru a prefera barbaţii înalţi, deoarece aceştia au fost percepuţi ca fiind mai puternici, şi, bineînţeles, ei sunt fericiţi atunci când au ceea ce le place",scrie Sohn.

Dar nu e nevoie să intrăm în panică,oameni au contestat vertical lumea. Nu avem nicio idee despre ceea ce alţi factori ar putea fi în joc aici,cum sunt influenţele sociale. În plus,cercetătorii au descoperit că,la fel ca alte obiecte de dorinţă,plăcerea de a avea în cele din urmă le disipa.