Ingrediente pentru pătrăţele cremoase cu afine

200 g mascarpone, 300 g afine
50 g zahăr, 200 g iaurt grecesc (10% grăsime)
300 ml smântână pentru frişcă, 2 plicuri gelatină
2 linguri zahăr pudră, 1 linguriţă extract de vanilie
 
 

Mod de preparare

Mixează brânza mascarpone cu smântâna pentru frişcă foarte rece, zahărul pudră şi extractul de vanilie, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până ai o cremă fină şi aerată. Adaugă iaurtul şi mai mixează 1 minut. Prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi adaug-o în cremă. Amestecă, toarnă într-o tavă şi dă-o la frigider 2-3 ore. Fierbe 200 g de afine cu zahărul, lasă-le să se răcească şi pune-le peste prăjitură. Decorează cu afine proaspete şi porţionează prăjitura.
 
 
Mai citeşte şi: Chec cu iaurt şi lămâie

 

Sursă foto: Shutterstock