Casa este locul unde petrecem o mare parte din timp alături de cei dragi, aşadar, dacă şi tu iubeşti acest sezon şi visezi la o transformare a locuinţei fără să cheltuieşti sume semnificative de bani, iată câteva idei care vor aduce farmecul acestui anotimp şi în interiorul casei.

Schimbă textilele

Pentru o casă primitoare, încearcă să adaugi noi ţesături şi textile. Astfel, poţi opta pentru o nouă cuvertură pentru fotolii sau canapea, care poate fi galbenă sau ruginie, ori poţi lua feţe noi de pernă, în nuanţe roşiatice. De asemenea, acea căldură şi senzaţie de relaxare specifice toamnei le poţi obţine cu ajutorul unor covoare care să conţină tonuri pământii şi vibrante. Asemenea elemente vor schimba rapid energia camerei şi vor transmite acea senzaţie de toamnă autentică. La crearea decorului perfect pot contribui perdelele şi draperiile; aşadar, înlocuieşte-le cu modele cu frunze şi în nuanţe de maro ori portocaliu.

Creează ornamente

O altă modalitate extrem de simplă şi inedită este crearea unor decoruri originale de toamnă. Ai posibilitatea să cumperi dovleci pe care să-i laşi în diferite zone ale casei sau să îi transformi în ghivece pentru flori. De asemenea, o altă variantă foarte simplă este să culegi frunze de mai multe culori şi să le aranjezi împreună cu câteva flori şi crenguţe, într-o vază transparentă. Vor înfrumuseţa casa şi îi vor oferi un aer boem.

Optează pentru ceramică

Introducerea unor elemente de ceramică în locuinţa ta va completa decorul de toamnă pe care visezi să-l creezi. Astfel, pe lângă anumite căni şi farfurii pe care le poţi agăţa în diferite zone ale casei, gândeşte-te să achiziţionezi un bol ceramic ruginiu, în care să aşezi nuci, castane şi frunze. Îl poţi lăsa pe blatul din bucătărie sau pe masa din sufragerie ori hol.

Tablouri din frunze

Dacă timpul îţi permite, plimbă-te prin pădure sau parc şi adună cât mai multe frunze. Indiferent că sunt galbene, roşii, maro sau chiar verzi, încearcă să le strângi doar pe cele cu coadă. Apoi, cumpără rame de diferite culori şi dimensiuni şi realizează câteva tablouri. Vei mai avea nevoie de un carton sau de o foaie, pe care să lipseşti frunzele, şi de adeziv. La final, încadrează-le în decorul camerelor tale.

În plus, dacă vrei să reîmprospătezi designul locuinţei, poţi crea o atmosferă romantică şi relaxantă cu ajutorul ratanului. Textura sa versatilă aduce un plus de personalitate oricărui spaţiu şi se îmbină excelent cu nuanţele ruginii ale toamnei. De asemenea, poţi să cumperi coşuri din iută sau răchită, de diferite dimensiuni, pe care să le foloseşti fie ca spaţii de depozitare, fie ca huse pentru ghivece.

Sursă foto: Shutterstock