Ingrediente

Pentru bezea

  • 4 albuşuri
  • 30 g amidon de porumb
  • 280 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Pentru umplutură

  • 300 g frişcă bătută
  • 200 g mascarpone
  • esenţă de vanilie, după gust
  • 300 g căpşuni

​Mod de preparare 

Dai drumul la cuptor la 150 ̊C şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Trasezi pe hârtie, cu ajutorul unui capac de la o oală, un cerc de aproximativ 18-20 cm diametru.

Baţi uşor albuşurile cu sarea şi esenţă de vanilie, după gust, până când compoziţia începe să devină albicioasă, apoi începi să adaugi treptat câte o lingură de zahăr şi continui să baţi până când obţii o bezea lucioasă, ca o cremă fină care nu curge. La final, torni zeama de lămâie şi încorporezi amidonul cu mişcări uşoare de jos în sus cu o spatulă.

Pui bezeaua în tavă, în cercul trasat anterior şi o modelezi cu spatula astfel încât să obţii o formă rotundă. Marginile bezelei trebuie să fie înalte, iar la mijloc faci o adâncitură. Dai tava la cuptor, apoi reduci temperatura la 110 ̊C şi coci bezeaua aproximativ 75 de minute. Chiar dacă la suprafaţă bezeaua se va întări, în interior va fi moale. Stingi focul şi mai laşi bezeaua la cuptor încă 60 de minute, apoi întredeschizi uşa cuptorului şi laşi bezeaua la răcorit o oră.

Mixezi frişca, mascarpone rece şi esenţa de vanilie într-un bol, până obţii o cremă aerată, pe care o pui în mjlocul bezelei. Tai jumătăţi căpşunile şi le aranjezi peste frişcă.

FOTO Shutterstock.com