FaceApp, o aplicaţie în vogă în această perioadă, este un tool cu ajutorul căruia utilizatorii îşi pot schimba culoarea părului, îşi pot pune barbă sau se pot îmbătrâni. Iar vedetele noastre au fost primele care au vrut să-şi modifice fotografiile. Delia, Florin Dumitrescu, Codin Maticiuc şi Adda sunt doar câteva dintre ele.
 
Imaginile cu vedetele îmbătrânite au făcut furori pe reţelele de socializare, iar tot mai mulţi fani s-au arătat interesaţi de această aplicaţie cu ajutorul căreia îşi pot edita pozele. 
 

Chiar dacă FaceApp nu este încă foarte răspândită în România, la nivel mondial peste 700.000 de oameni se pare că o descarcă zilnic în telefoanele lor. 
 
FaceApp este creată în Rusia şi cei care o pun la dispoziţia utilizatorilor susţin că se folosesc o formă de inteligenţă artificială pentru a transforma fotografiile utilizatorilor şi a le menţine totuşi realiste. 
 
Ca multe dintre aplicaţiile gratuite devenite virale pe reţelele de socializare, şi FaceApp are acces la mult mai multe informaţii despre utilizatori decât aceştia şi-ar dori, potrivit a1.ro.
Aşadar, dacă ai folosit FaceApp, informaţiile ar putea ajunge la terţi, pentru că i-ai dat şi permisiunea de a vinde oricui datele pe care le are despre tine. 
 
De asemenea, potrivit experţilor în securitate cibernetică ar fi bine să-ţi protejezi imaginile cu tine în acelaşi mod în care o faci când vine vorba de alte informaţii despre tine, cum ar fi data de naştere sau codul numeric personal.