Perseidele, ploaia de stele din august: unul dintre cele mai spectaculoase fenomene ale anului!

1 shutterstock 1118872436 jpg jpeg

În fiecare an în care Pământul îşi face mişcarea de rotaţíe în jurul Soarelui, orbita sa se intersectează cu orbita unui flux de comete. Când se petrece acest lucru, oamenii au parte de un spectacol extraordinar, creat de aversele meteorice.

Una dintre cele mai importante ploi de meteori este cea numită Perseide şi are loc anual între 17 iulie şi 24 august. De obicei, atinge vârful între 9 şi 13 august, iar anul acesta este de aşteptat să aibă loc între 12 şi 13 august. Luna va fi în primul pătrar, astfel că pe cer vor putea fi observaţi, în fiecare oră, între 60 şi 150 de meteori.

Aşa vei vedea cel mai bine Perseidele

În emisfera nordică, Perseidele vor putea fi admirate chiar înainte de zori. Unii vor putea observa fenomentul încă din seara precedentă, de la ora 22.00. NASA sugerează celor interesaţi să stea până târziu sau să se trezească în orele de dinainte de răsăritul soarelui, în nopţile dintre 11 şi 13 august.

Perseidele reprezintă un curent de meteori căruia i se mai spune şi ploaie de stele. Meteorii vor fi mai puţin vizibili în oraşe, din cauza luminii artificiale, dar nu şi la periferie, unde sunt mai puţine clădiri. Nu sunt necesare telescoape sau binoclu pentru a observa o ploaie de meteori. Doar trebuie să priveşti cerul cu ochiul liber aproximativ un sfert de oră pentru ca vederea să se adapteze la întuneric. Cum iau naştere ploile de stele

NASA afirmă că, pe măsură ce drumul unei comete de apropie de Soare, o parte din suprafaţa ei glaciară începe să fiarbă, eliberând o mulţime de resturi, apă şi gaze în spaţiu. Pământul vine în contact cu aceste resturi în fiecare an, deoarece îşi face revoluţia în jurul Soarelui.

Aceşti meteori sau roci spaţiale, care sunt mult mai mici decât asteroizii, lovesc atmosfera Pământului şi se dezintegrează într-un fenomen care se numeşte de obicei stea căzătoare. Atunci când numeroşi meteori cad în acelaşi timp, acesta este denumit ploaie de stele.

Bucăţile de resturi spaţiale care pătrund în atmosfera Pământului şi creează Perseidele făceau parte de fapt din Cometa 109P/Swift-Tuttle. Această cometă mare are nevoie de aproximativ 133 de ani pentru a se roti în jurul Soarelui şi a vizitat ultima dată sistemul solar interior în 1992.

FOTO Shutterstock



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg