Peste 85 voluntari şi 200 kg de deşeuri colectate în cadrul celui mai mare eveniment de plogging din România - „Clean&Run”, desfăşurat în Pădurea Băneasa

1 ploggin clean and run 1 jpg jpeg

Peste 85 de voluntari, cu vârste între 3 şi 70 ani, au luat parte la prima ediţie „Clean&Run”, cea mai mare iniţiativă de plogging din România, desfăşurată pe data de 5 octombrie, în Pădurea Băneasa. În cadrul cursei, alergătorii au adunat peste 200 kg de deşeuri, de pe un traseu de 25 de kilometri de alei şi poteci din pădure.

Evenimentul a fost organizat de membri ai comunităţii Greenfield Residence împreună cu Băneasa Forest Run, în parteneriat cu Let’s Do It, Romania! şi Radio ZU, cu sprijinul Romsilva şi Romprest.

Ploggingul este un concept apărut în Suedia, în anul 2016, care presupune îmbinarea activităţii de alergare (jogging) cu strângerea deşeurilor ca activitate civică. În contextul preocupării internaţionale faţă de reziduurile din plastic, ploggingul a devenit rapid popular în întreaga lume, fiind adoptat de cetăţeni pasionaţi de menţinerea sănătăţii şi a unui mediu curat. Alergătorii iau cu ei saci sau pungi de gunoi şi, pe un traseu de jogging, adună deşeurile găsite.

ploggin clean and run 2 jpg jpeg

Cursa „Clean&Run” a fost una necompetitivă, adresată persoanelor de toate vârstele, adulţi şi copii, atât practicanţi de jogging, cât şi începători. Participanţii au fost împărţiţi în 4 echipe, fiecare parcurgând un traseu de 7-8 km, astfel încât, în aproximativ 2 ore, cei 25 de kilometri de alei şi poteci au fost acoperiţi. Sacii de colectare şi mănuşile de protecţie au fost puse la dispoziţia voluntarilor de către organizatori. Gunoiul colectat a fost preluat de către compania de salubritate Romprest, pentru a fi reciclat.

ploggin clean and run 5 jpg jpeg

„Ne bucurăm că 250 de persoane şi-au manifestat interesul pentru a face plogging, însă, din cauza vremii ploioase, acţiunea de alergare şi curăţare a Pădurii Băneasa a reuşit să mobilizeze doar câteva zeci de voluntari. Ni s-au alăturat inclusiv părinţii însoţiţi de copii, ceea ce reprezintă un imbold pentru a dezvolta generaţiilor viitoare respectul şi grija faţă de mediul înconjurător. Ne propunem să organizăm noi campanii de ecologizare şi în alte zone din Bucureşti, pentru toţi cei care se simt responsabili faţă de natură şi vor să arate că schimbarea vine din iniţiativa fiecăruia dintre noi”, a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul Greenfield Residence. 

Beneficile ploggingului în pădure

Ploggingul are un impact benefic nu doar asupra mediului înconjurător, ci şi asupra sănătăţii fizice şi psihice a practicanţilor.

- Alergi, ceea ce este un exerciţiu de cardio eficient;

- Tonifiezi musculatura întregului corp, pentru că antrenamentul implică şi aplecări repetate, lucru cu braţele;

- Respiri aer curat, cu mai mult oxigen;

- Devii mai responsabil faţă de mediu;

- Faci o faptă bună;

- Oferi un exemplu societăţii.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg