Piept de pui cu şampanie şi vişine! Explozie de gust şi culoare într-o singură farfurie

1 82737 original jpg jpeg

Pieptul de pui este uşor de gătit şi pe placul tuturor, însă dacă adăugaţi câteva ingrediente inedite îl puteţi transforma într-un preparat cu totul special. Un sos cu şampanie şi vişine adăugat peste puiul fraged va satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi.

Ingrediente: 

  • 200 g smântână
  • 100 g vişine
  • 250 ml şampanie
  • 1 bucată ceapă albă
  • 50 g unt
  • 20 ml coniac
  • 2 fileuri de piept de pui 
  • 1 linguriţă de amidon
  • 1 linguriţă miere
  • zeamă de lămâie
  • mentă
  • piper verde
  • sare 

Mod de preparare:

Stropeşte fileurile de pui cu coniac şi lasă-le la marinat aproximativ 12 ore.

Ceapa tocata fin se căleşte în untul topic la foc mic, în care se adaugă fileurile de pui şi se lasa până prind culoare.  

Adaugăţi şampania, condimentaţi după gust şi lăsaţi să fiarbă aproximativ 15 minute. Se omogenizează amidonul cu smântna şi se adaugă peste pui. Adaugăaţi şi vişinele, boabele de pieper şi mierea. La final adăugaţi zeama de lămâie. 

Acoperiţi fileurile cu sosul obţinut şi puneţi deasupra câteva frunze de mentă. Explozie de culoare şi gust.