Plăcintă cu afine

1 58443 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 100 g unt, 150 g biscuiţi, 2 linguri fulgi de ovăz, 4 ouă, 600 g brânză dulce de vaci, 4 linguriţe amidon, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 vârf de cuţit sare, 150 g zahăr pudră, 200 g afine.

Cum se prepară:

Se macină biscuiţii şi se amestecă cu fulgii de ovăz şi cu untul topit.

Se îmbracă o formă de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt,se pune amestecul de biscuiţi pe fund şi se apasă uşor.

Se amestecă brânza de vaci scursă bine cu trei gălbenuşuri şi un ou întreg,cu amidonul şi coaja de lămâie. Se bat trei albuşuri spumă tare cu un praf de sare,se adaugă zahărul pudră şi se mixează până se topeşte. Se încorporează uşor în compoziţia de brânză,se pun 150 g de afine şi se amestecă uşor.

Se toarnă compoziţia peste blatul de biscuiţi şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se scoate din cuptor,se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace din nou,la foc mic,aproape o oră. Se lasă să se răcească în formă,se scoate,se decorează cu afinele rămase şi se presară cu zahăr pudră.