1  Se cerne făina şi se aşază sub formă de fântână pe o planşetă,se adaugă 70 g de zahăr pudră,untul tăiat bucăţi,gălbenuşul şi sarea.

2  Se frământă un aluat potrivit de tare şi se pune la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Se unge şi se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.

3  Se împarte aluatul în două părţi. Se întind două foi. Cu prima foaie,îmbraci forma,după care înţepi din loc în loc cu furculiţa.

4  Bananele se curăţă de coajă şi se taie felii,se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu restul de zahăr.

5  Se adaugă peste banane gălbenuşurile,jumătate din migdale tăiate felii,coacăzele spălate şi scurse,scorţişoara,albuşul bătut spumă şi se amestecă uşor.

6  Se toarnă amestecul în formă,se acoperă cu cealaltă foaie,se unge deasupra cu un gălbenuş bătut,se presară migdalele rămase şi se coace,la foc potrivit,circa 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.