În inima Apusenilor, în Bihor, veţi găsi o oază de linişte. Depare de turiştii gălăgioşi, la Şuncuiuş, veţi găsi tot ce aşteptaţi de la o plajă: nisip fin, şezlonguri, umbrele şi, în plus, veţi avea parte de răcoarea muntelui şi de o frumuseţe ce vă taie răsuflarea.

Medicul stomatolog Sebi Lascu a pus bazele acestui proiect îndrăzneţ, care, din dragoste pentru natură, a făcut aici imposibilul: a adus marea la munte.

Pe defileul Crişului Repede, în mijlocul naturii înconjurată de munţi, a fost ridicată o pensiune cu fonduri europene.

“Sunt pasionat de tot ce înseamnă munte şi natură. În 2016 am accesat fonduri europene şi am construit o pensiune la poalele munţilor Pădurea Craiului. Plaja am gândit-o ca pe un loc de relaxare. Iubesc muntele. M-am gândit să atragem în zonă turişti pe care putem să-i învăţăm cu stânca, cu traseele, cu zona montană. Să încercăm să-i scoatem din confortul oraşului şi să le dăm alternativă pentru petrecerea timpului liber”, a explicat Sebi Lascu.

O noapte de cazare aici costă 170 de lei pe noapte, iar închirierea unui şezlong 10 lei. Turiştii care le trec pragul au la dispoziţie acţiuni diverse de aventură: de la rafting pe Crişul Repede, la via ferrata pe stânci, sau chiar speoturism în peşterile din jur. Totodată, se pot relaxa pe plaja de la baza muntelui.

Totodată, dacă ajungeţi aici, vizitaţi şi Parcul Naţional Padiş, aflat la 58 de kilometri distanţă, satul tradiţional Roşia, una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafaţă locuită, moara de apă din Roşia sau Peştera cu Cristale. 

 

Surse: calatorinbascheti.ro, adevarul.ro