Busuiocul,magnet pentru bunăstare

Ştiai,cu siguranţă,că busuiocul emană substanţe care alungă ţânţarii. Dacă îl ai în casă,o să te bucuri să afli că această plantă nu doar miroase încântător,ci şi menţine armonia în încăpere şi emană energie pozitivă. În Grecia Antică,busuiocul era considerat simbolul purităţii şi aducea noroc fetelor nemăritate. Se mai credea că are puteri magice,revigorante,şi că poate alunga duhurile rele. Şi azi,se spune că grăbeşte vindecarea bolnavilor care au în cameră planta şi că aduce bunăstarea.

Muşcata atrage banii

O casă decorată cu muşcate îmbunătăţeşte ca prin farmec starea de spirit din încăpere. Cei mai mulţi o preferă pentru că are aspect plăcut,datorită culorilor variate ale florilor,şi că nu este pretenţioasă. Se crede că planta atrage sume importante de bani în casa-gazdă. Dar trebuie să crezi în aceste puteri,ca să ai noroc la bani.

Sporul casei aduce bucurie

Originară din Africa,planta cunoscută şi ca „Lisa cea harnică“ (aşa cum îi zic englezii) are forma unei mici tufe şi nu este deloc preteţioasă. E plăcută ochiului,datorită florilor viu colorate în alb,roşu,roz,violet,portocaliu sau în diverse combinaţii. Chiar dacă florile ei nu miros,este preferată de mulţi,pentru că aduce noroc şi bucurie în fiecare cămin.

Trandafirul pitic transmite dragoste

Trandafirul pitic,indiferent de coloritul florilor,are o mare încărcătură energetică. Se crede că aduce dragoste şi noroc,are proprietăţi vindecătoare şi protejează casa de certuri şi de veşti rele. Trandafirul pitic alb purifică atmosfera şi aduce energie pozitivă,cel cu flori portocalii transmite pace şi prietenie,cel cu flori roz aduce iubire în casă şi voie bună,iar cel în nuanţa fucsia reaprind pofta de viaţă. Rrandafirul mov semnifică spiritualitatea,iar cel roşu exprimă iubirea sinceră.

Feriga te redresează financiar

O altă plantă despre care se crede că atrage norocul şi bunăstarea este feriga. Planta este deosebit de apreciată în cultura Feng Shui,mai ales că poate să purifice şi să împrospăteze aerul din casă. Feriga de apartament (Dryopterius filix mas) înfloreşte rar,iar florile ei delicate,de culoare galbenă,aduc noroc. Cine are în casă o ferigă înflorită trebuie să se aştepte la o perioadă excelentă pe plan financiar.
 

Ciclamenul te scapă de datorii

Ciclamenul (Cyclamen persicum) te ajută să ţii departe datoriile şi îţi sporeşte economiile,învăţându-te cum să investeşti banii. Există şi o legendă în acest sens. Tot ce trebuie să faci este să scrii pe o foaie suma pe care vrei s-o cheltuieşti. Pune-o sub ghiveciul cu ciclamen,toarnă apă în farfurioară şi aşteaptă două zile. Verifică apoi apoi aspectul mesajulului tău. Dacă cifrele nu şi-au modificat deloc culoarea şi conturul,poţi face investiţia dorită fără probleme. Dacă s-a şters puţin din conturul numerelor,iar acestea s-au decolorat,fii atentă ce semnezi şi ce cheltuieli faci. Dacă suma de pe foaie se distinge greu,e semn să te abţii de la investiţie.
 

Ştiai că...
... orice plantă cu bulb este asociată în cultura chinezească cu averi şi comori ascunse?