Plante contra răcelii de vară

1 73974 original jpg jpeg

Trecerea bruscă dintr-o încăpere cu aer condiţionat la căldura de afară, consumul lichidelor cu gheaţă sau înotul în apa rece de la ştrand te pot îmbolnăvi în toiul verii. Iată cateva plante contra răcelii de vară, remedii la care să apelezi pentru a te bucura din nou de vremea frumoasă.

Decoctul din plante contra senzaţiei de frig

Poţi să scapi de frisoanele specifice răcelilor cu ajutorul unui decoct din plante. Pune într-un vas 30 g de rădăcină de echinaceea,30 g flori de soc,30 g flori de tei şi 10 g de frunze de mentă. Toarnă 250 ml de apă şi lasă la fiert 15 minute. Bea două căni pe zi,între mese.

Plante contra răcelii de vară-Gargară pentru dureri în gât

Când eşti răcită este foarte important să-ţi hidratezi mucoasa gâtului. Pentru asta,te ajută gargara cu sare şi turmeric. Amestecă în 200 ml de apă caldă 1 lingură de sare cu 1 linguriţă de turmeric şi fă gargara la fiecare 4 ore.

Citeşte şi:

3 uleiuri esenţiale bune la răceală

Aşa deosebeşti gripa de răceală!

Plante contra răcelii de vară-Pătlagina uşurează respiraţia

Datorită proprietăţilor antibiotice şi antiinflamatoare pe care le are,pătlagina este cea mai utilizată plantă împotriva problemelor respiratorii. Se poate administra sub forma de infuzie sau sirop. Ceaiul de pătlagină se obţine astfel:pune 2 linguriţe de plantă,peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,după care strecoră şi bea infuzia,îndulcită,de 3-4 ori pe zi.

Plante contra răcelii de vară-Ceaiul de soc alungă febra

Unul din leacurile care te scapă de febră este ceaiul de soc. Amestecă 2 linguriţe de plantă în 250 ml de apă clocotită şi lasă ceaiul la infuzat 15 minute. Strecoară şi bea de 3 ori pe zi,până scade febra.

Picături cu lămâie pentru desfundarea nasului

Deoarece orice răceală debutează cu nas înfundat,apelează la infuzia de busuioc. Pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la o cană de apă clocotită. Lasă 15 minute la infuzat,după care filtrează amestecul. Bea ceaiul cât mai cald.

O altă soluţie care desfundă nasul este ceaiul de gălbenele. Adaugă în acesta câteva picături de zeamă de lămâie şi pune 10 picături în nas cu pipeta. Dacă ai nasul iritat renunţă la această soluţie. Această metodă uşurează respiraţia şi nu produce dependenţă.

Pentru accelerarea însănătoşirii

Considerată „vaccin natural“ sau „antibiotic vegetal“,echinaceea stimulează imunitatea.Prepară infuzia din 2 linguriţe de rădăcini mărunţite,la 1 cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute,după care bea,în doze mici,3 căni de ceai.

Sfat

Bea lichidele calde şi nu fierbinţi,pentru a nu irita şi mai tare gâtul.