Plante pe care trebuie să le ţii departe de animalele de companie. Înfrumuseţează casa, însă pot fi toxice

1 shutterstock 1954174894 jpg jpeg

Atunci când te pregăteşti să îţi cumperi un animal de companie trebuie să iei în calcul toate detaliile - unde o să doarmă, unde o să îl scoţi la plimbare, dar şi obiectele din locuinţa ta care pot fi periculoase pentru el. Dacă eşti pus în această situaţie, află că trebuie să fii atent şi la plantele din casă, deoarece unele pot fi toxice.

Florile reprezintă piesele de decor perfecte, care adaugă o pată de culoare în locuinţă. Totodată, prezenţa lor în casă nu ţine doar de estetică. Plantele au o serie de avantaje - de la calmarea stării de spirit, până la îmbunătăţirea calităţii aerului. Dar asta nu înseamnă că toate plantele sunt la fel, există o categorie de plante care poate fi toxică pentru simpaticele animale de companie.

Aloe Vera

Leslie Vincent, expert horticultor, avertizează că deşi aloe vera este o plantă care are numeroase proprietăţi care ajută la calmea pielii, ea ar putea fi dăunătoare pentru animele de companie: „Compuşii naturali care se găsesc în această plantă pot provoca tremurături, vărsături şi diaree‟, explică ea, potrivit bestlifeonline. De asemenea, dacă este ingerată, aloe vera poate duce şi la depresie sau la modificarea culorii urinei.

Citeşte şi: FOTO Plante care absorb umiditatea din casă. Înfrumuseţează locuinţa şi o purifică 

Iederă englezească

Unii oameni, la contactul cu iedera englezească, se pot confrunta cu mâncărimi sau cu apariţia unor pete de corp. De asemenea, animalele de companie pot avea o experienţă similară sau chiar mai rea: „Iedera poate duce la erupţii şi, dacă este consumată, poate duce chiar şi la probleme de respiraţie sau chiar la paralizie‟, spune Vincent. De asemenea, unele animale pot prezenta şi alte simptome, precum: vărsături, dureri abdominale, hipersalivare şi diaree.

Urechea Elefantului

Planta Urechea Elefantului este foarte apreciată pentru frunzele sale mari şi frumoase. Dar atunci când un animal de companie interacţionează cu aceasta, planta poate produce efecte negative asupra corpului său. Dacă animalul va muşca această floare, este posibil ca acesta să se confrunte cu iritarea gurii sau cu iritarea tractului gastrointestinal.

Citeşte şi: GALERIE FOTO Miserioasele plante carnivore din lume, dar şi din România 

Crin

Deşi sunt flori superbe, crinii pot fi periculoşi pentru câini, dar în mod special, toxici pentru pisici. „Crinii precum: Crinul Stargazer, Crinul Păcii şi Crinul Asiatic se numără printre cele mai toxice. Pisicile se pot simţi rău din cauza consumului oricărei părţi din plantă sau chiar din consumul apei din vază. O altă problemă este că polenul poate să cadă pe pisică, iar în mod accidental, îl poate băga în gură‟, avertizează medicul veterinar, Linda Simon. Specialistul a observat că printre semnele care arată că o pisică a intrat în contact cu un crin, se află: sete excesivă, urinare excesivă sau vărsături.

Palmier de interior

Sara Ochoa, asistent veterinar, a declarat pentru doglabs. com, că palmierii de interior pot fi toxici pentru animalele de companie, în special pentru câini. În cabinet, ea constată că aceste plante pot cauza probleme, precum: depresie, salivare excesivă, vărsături sau diaree. Deşi aceste cazuri apar rar, ea recomandă ca preventiv, palmierii să fie ţinuţi cât mai departe de animale.

Sursă foto: Pinterst, Shutterstock