Florile reprezintă piesele de decor perfecte, care adaugă o pată de culoare în locuinţă. Totodată, prezenţa lor în casă nu ţine doar de estetică. Plantele au o serie de avantaje - de la calmarea stării de spirit, până la îmbunătăţirea calităţii aerului. Dar asta nu înseamnă că toate plantele sunt la fel, există o categorie de plante care poate fi toxică pentru simpaticele animale de companie.

Aloe Vera

Leslie Vincent, expert horticultor, avertizează că deşi aloe vera este o plantă care are numeroase proprietăţi care ajută la calmea pielii, ea ar putea fi dăunătoare pentru animele de companie: „Compuşii naturali care se găsesc în această plantă pot provoca tremurături, vărsături şi diaree‟, explică ea, potrivit bestlifeonline. De asemenea, dacă este ingerată, aloe vera poate duce şi la depresie sau la modificarea culorii urinei.

Citeşte şi: FOTO Plante care absorb umiditatea din casă. Înfrumuseţează locuinţa şi o purifică 

Iederă englezească

Unii oameni, la contactul cu iedera englezească, se pot confrunta cu mâncărimi sau cu apariţia unor pete de corp. De asemenea, animalele de companie pot avea o experienţă similară sau chiar mai rea: „Iedera poate duce la erupţii şi, dacă este consumată, poate duce chiar şi la probleme de respiraţie sau chiar la paralizie‟, spune Vincent. De asemenea, unele animale pot prezenta şi alte simptome, precum: vărsături, dureri abdominale, hipersalivare şi diaree.