Plantele carnivore, miracole ale naturii

1 64165 original jpg jpeg

Originare din zone unde solul este sărac în substanţe nutritive, plantele carnivore sunt nevoite să supravieţuiască prin capturarea animalelor vii pe care le consumă. Deşi pentru necunoscători pot provoca teamă, plantele carnivore nu fac niciun rău omului.

Mecanism inedit de capturare a hranei

Aceste plante miraculoase sunt răspândite în toată lumea,fiind cunoscute peste 450 de specii grupate în 6 familii. În România,cele mai întâlnite plante carnivore sunt „Capcana lui Venus“ şi muşchiul de turbă.

Ele se hrănesc cu insecte,pe care le capturează prin diferite şiretlicuri datorită frunzişului şi florilor deosebite care ademenesc prada. Deşi sunt considerate toate plante carnivore,mecanismul de capturare a hranei diferă de la o specie la alta. Astfel se disting 5 procedee:capcana ulcior,capcana plesnitoare,capcana adezivă,capcana veziculară şi capcana vârsa.

Pot fi crescute şi pe lângă casa omului

Deşi denumirea lor este neobişnuită,plantele carnivore nu diferă de celelalte plante. Prin urmare,el se pot adapta foarte uşor în grădinile oamenilor şi chiar în locuinţe. Din primăvară până în toamnă au nevoie de apă zilnic,iar în timpul iernii,mai rar. De asemenea,dacă te-ai hotărât să-ţi înfrumuseţezi casa cu o plantă carnivoră,ţine cont că ea are nevoie de umiditate ridicată şi de lumină puternică.