Rochiţă sau pantaloni scurţi

În funcţie de destinaţie aleasă,trebuie să te decizi din start care vor fi piesele de vestimentaţie pe care le vei purta cel mai mult. Dacă mergi la mare sau în orice alt loc în care soarele îşi va face de cap,ai nevoie de un costum de baie,o rochiţă vaporoasă şi,bineînţeles,creme de protecţie împotriva razelor ultraviolete şi prosoape.

Pentru o drumeţie la munte,ia cu tine o pereche de pantaloni scurţi şi unii lungi,un tricou,o gecuţă mai subţire,un hanorac şi,pentru orice situaţii neprevăzute,o pelerină de ploaie.

Pont:Din trusa de vacanţă nu trebuie să-ţi lipsească o cremă mică de faţă,demachiantul,un produs care să poată fi folosit atât ca şampon,cât şi ca gel de duş,şi un spray sau un parfum mic.

Diverse tipuri de pălării

Pentru mare,ai nevoie de o pălărie care să te protejeze de razele solare,cu boruri late,în timp ce la munte poţi să foloseşti o şapcă sau o pălărie specială pentru drumeţii. În ambele situaţii,este indicat să ai la tine şerveţele umede,atât de faţă,cât şi de corp,sticle cu apă şi câteva pastile pentru situaţii de urgenţă:în caz de insolaţii,probleme de digestie,calciu,rău de maşină etc.

Cum alegi încălţămintea potrivită

Încălţămintea este şi ea foarte importantă. Pentru mare,îţi vor fi de folos o pereche de sandale gladiator sau orice alte modele comode îţi vin bine pe picior,o pereche de tenişi şi,nu în ultimul rând,şlapi tip flip-flops. La munte,în funcţie de prognoza meteo şi de cât de sus vrei să ajungi,vei purta bocanci,cizme sau încălţăminte sport.

Truc:Indiferent în ce zonă alegi să mergi,ai nevoie de ochelari de soare,care să te protejeze de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete.