1. Protejează-ţi pielea

Dacă nu vrei ca razele soarelui să-ţi afecteze tenul,foloseşte produse de îngrijire (cremă de faţă,fond de ten) cu factor de protecţie. Acestea previn îmbătrânirea prematură a pielii şi ajută la o bronzare progresivă,frumoasă şi sănătoasă.

2. Pudra compactă,ideală pe caniculă

Cremele şi fondurile de ten cu o consistenţă grasă şi cremoasă nu sunt potrivite pentru zilele toride. Acestea se pot strânge în pliurile feţei,iar rezultatul va fi foarte neplăcut. Pentru a evita acest lucru,optează pentru un fond de ten fără ulei (oil-free),pentru o pudră compactă sau pentru o cremă colorată.

3. Adio,piele grasă!

În timpul zilei,se întâmplă ca fruntea,nasul sau bărbia să înceapă să lucească. Multe femei fac greşeala de a folosi pudră în astfel de cazuri. Imaginează-ţi efectul pe o piele transpirată şi uleioasă! Încearcă aşadar să înlocuieşti pudra sau şerveţelele obişnuite cu unele matifiante,care se găsesc în magazinele de specialitate şi în farmacii. Şerveţelele matifiante au o textură fină,care nu încarcă deloc tenul şi nu afectează machiajul.

4. Şi totuşi,rezistă!

Nu te aştepta să ai un machiaj perfect o zi întreagă,de aceea trebuie să-l reîmprospătezi. La prânz,îţi poţi tampona faţa cu şerveţele matifiante. Aşteaptă 10 minute pentru ca pielea să fie pregătită pentru noul machiaj. Eşti pe fugă? Ia cu tine şerveţelele matifiante şi retuşează-ţi machiajul ori de câte ori este nevoie. Poţi folosi şi un spray răcoritor,special pentru faţă.

5. Baza de machiaj şterge luciul

Tenul îţi este lucios în timpul zilei? Pentru o rezistenţă mai bună de-a lungul zilei şi pentru a evita aspectul gras al pielii,soluţia este baza de machiaj,care ajută la fixarea acestuia.

6. Foloseşte un rimel rezistent la apă

Vara transpiri,iei contact cu apa (la piscină sau la mare),iar rimelul se poate întinde. De aceea,ideal este să foloseşti un rimel waterproof,care-ţi va asigura un machiaj de durată şi proaspăt pe tot parcursul zilei.

7. Păstrează produsele la rece

Dacă afară este foarte cald,iar produsele cosmetice s-au înmuiat sau şi-au schimbat consistenţa,ţine-le la frigider. Totuşi,ţine cont că temperaturile scăzute pot micşora termenul de valabilitate al produselor.

8. Nu-ţi fie teamă să te joci cu culorile

Vara este un sezon plin de culoare,aşadar machiajul tău poate să oglindească acest lucru. Un rimel rezistent la apă şi un ruj într-o nuanţă aprinsă (roşu,corai) sunt ideale pentru un machiaj reuşit. Fardurile de pleoape în nuanţe calde de piersică,bronz şi auriu,precum şi verdele oliv şi albastrul marin,sunt ideale pentru această perioadă.

9. Soluţie pentru un machiaj impecabil

În zilele toride,fardul de pleoape se poate strânge în pliurile pielii. Poţi remedia acest inconvenient astfel:cu ajutorul unei pensule pentru fard,aplică puţină pudră transparentă.