Nu trebuie să ignorăm durerea constantă a corpului. Pentru că, pe măsură ce greutatea copilului creşte, durerea devine mai intensă. Cu toate acestea, în cazul în care este însoţită de sângerări sau unele descărcări neobişnuite, atunci nu trebuie să treci cu vederea peste problemă.

Posibilele cauze ale durerii pelvine din sarcină pot fi:

Chisturile ovariene

Chisturile ovariene pot creşte în timpul sarcinii, ceea ce poate determina o presiune asupra uterului. Acest lucru poate fi rezultatul durerii constante din pelvis. În afară de aceasta, dacă chistul se rupe durerea devine destul de insuportabilă. Trebuie să-l vezi imediat pe medic în cazul în care durerea devine insuportabilă.

Greutatea bebeluşului pune presiune

Deoarece bebeluşul se dezvoltă în interiorul uterului, presiunea care este pusă pe pelvis creşte. Greutatea fătului exercită o presiune foarte mare asupra nevilor care coboară de la vagin la picioare, îngreunând mişcarea. Aşadar, întinde-te pe pat şi evită activităţile grele.

Contracţia lui Braxton Hicks

Contracţia lui Braxton Hicks este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii pelvine. Presiunea bruscă şi strângerea pelvisului dau adesea senzaţia de contracţie. Poate simţi durerea de travaliu. Recomandat este să bei mai multă apă pentru a evita această problemă.

Constipaţia

Constipaţia este una dintre cele mai frecvente probleme în timpul sarcinii, cauzând durere în pelvis. Bea apă şi mănâncă mai multe alimente bogate în fibre.

Infecţia tractului urinar

Chiar şi infecţiile tractului urinar sunt destul de comune în timpul sarcinii. Tendinţa frecventă de urinare, durere în timpul urinării, sânge în urină etc. sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale infecţiei tractului urinar. În timpul sarcinii, infecţia tractului urinar devine mai gravă şi ar putea, de asemenea, creşte riscul de travaliu prematur. Aşadar, nu ignora modificările care apar în timpul sarcinii. Discută cu medicul cât mai curând posibil.


Credit foto: www.lifealth.com