Oamenii de ştiinţă au examinat 4.557 de adulţi care au decedat ca urmare a unui stop cardiac. Este, în esenţă, un scurtcircuit produs în sistemul electric al inimii. Cercetătorii au descoperit 34 de cazuri de stop cardiac în timpul activităţii sexuale.
 

Poţi muri în timp ce faci dragoste? 

 
Răspunsul este nu. Sub 1% din decesele survenite prin stop cardiac aveau legătură cu activitatea sexuală. Pe scurt, nu ai de ce să te temi. Inima ta nu se va opri în timp ce faci dragoste. Dar, dacă suferi de boli ale inimii, este indicat să vorbeşti cu medicul tău.
 
  • ”Pe baza acestor informaţii ştim acum că probabilitatea ca sexul să fie factorul declanşator pentru stopul cardiac este foarte mică”, a declarat pentru sursa citată doctor Sumeet Chugh de la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, autor principal al studiului.
 
Chugh şi colegii lui au anunţat descoperire în cadrul Sesiunii Ştiinţifice din 2017 organizată de Asociaţia Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite şi în ”Journal of the American College of Cardiology”, informeaza agerpres.ro.