Poţi slăbi mâncând la ore fixe

1 46952 original jpg jpeg

Ca să te menţii în formă, nu contează doar ceea ce mănânci, ci şi orele la care iei masa. Află care sunt cele mai bune momente din zi pentru a mânca, astfel încât să nu depui niciun gram.

În decursul unei zile,corpul respectă un anumit ritm biologic de care depind greutatea şi nivelul energiei fiecăruia dintre noi.

Fiindcă alimentele sunt asimilate diferit la ore diferite,este bine să încerci să-ţi adaptezi regimul alimentar în funcţie de ceasul biologic (acest regim poartă numele de crononutriţie).

Astfel,vei reuşi să slăbeşti sănătos şi să-ţi menţii greutatea în limite normale. Iată când şi ce ar trebui să mănânci într-o zi,pentru a avea silueta pe care ţi-o doreşti.

Micul dejun:ora 7:00-8:00

Micul dejun este masa principală din zi,care îţi va furniza energie pentru activităţile pe care urmează să le desfăşori. Acum e momentul să-i oferi organismului alimen-te hrănitoare,cu glucide,zaharuri şi grăsimi,pe care le va metaboliza rapid. Alimente pe care poţi să le consumi dimineaţa:o felie de caşcaval,o felie de pâine,un ou fiert şi o roşie;şase linguri de cereale cu iaurt,o felie de pâine cu unt şi cu miere. Ca băuturi,o cană cu ceai,suc de portocale sau lapte.

Gustare:ora 10:00-11:00

Ca să nu faci o pauză prea mare între masa de dimineaţă şi cea de prânz şi ca să nu-ţi crească prea mult pofta de mâncare,ia o gustare. Ai voie orice din lista de mai jos,dar nu mai târziu de ora 11.

un bol cu brânză de vaci degresată,un iaurt degresat cu fructe,un fruct de sezon (portocală,mandarină,grepfrut,gutuie,rodie) ori 50 g de ciocolată neagră.

Prânzul:ora 12:00-13:30

Masa de prânz echivalează cu o reîncărcare a bateriilor. Nu-i deloc indicat să sari peste ea,fiindcă rişti apoi să mănânci prea mult seara,ca să compensezi. La prânz,regula este:mai puţine glucide (pâine,făinoase) şi mai multe proteine (carne) şi salate.

peşte,carne de porc sau de pasăre,la grătar;doi-trei cartofi,o felie de pâine,legume fierte sau proaspete,sub formă de salate. Ca băuturi,alege un suc natural de fructe,preparat în casă.

Gustare:ora 16:00-16:30

Gustarea de după masa de prânz are rolul de a relaxa organismul. Este momentul ideal pentru absorbţia din alimente a acizilor graşi (linoleic şi linolenic),care ajută la scăderea în greutate. O gustare luată acum te fereşte de tentaţia de a mânca prea mult la masa de seară.

o cană cu compot neîndulcit;o mână de migdale,nuci sau de alune;un avocado.

Cina:ora 18:30-19:00

Dacă micul dejun ar trebui să fie cea mai consistentă masă a zilei,cina este bine să fie cea mai lejeră. Asta fiindcă organismul se pregăteşte de odihnă şi îşi încetineşte toate funcţiile. Când mănânci mult seara,caloriile în exces se transformă în grăsimi,fiindcă arderile sunt mai lente.

un peşte slab cu o salată din legume verzi (mazăre,linte,salată verde,fasole verde,broccoli,ardei);200 g de orez cu o jumătate de piept de pui. Poţi să bei apă,lapte,ceaiuri calde sau un iaurt degresat.