Noul coronavirus poate fi transmis de oamenii infectaţi câinilor şi pisicilor, este concluzia cercetătorilor italieni, care au desfăşurat un studiu pe un număr mare de animale. Mai exact, au fost studiaţi 540 de câini şi 277 de pisici din nordul Italiei, în principal din Lombardia, anunţă mediafax.ro.

Animalele monitorizate trăiau în gospodăriile cu pacienţii cu COVID-19 sau în zonele afectate de noul coronavirus.

Au fost detectaţi anticorpi împotriva virusului la 3,4% dintre câini şi 3,9% dintre pisici, lucru care arată existenţa unei infecţii anterioare.

Însă rezultatele nu sunt surprinzătoare pentru oamenii de ştiinţă, ci confirmă ceea ce ştiau deja. Cu toate acestea, potrivit specialiştilor, este bine că avem un studiu efectuat pe un număr atât de mare de animale.

Deşi nu există indicii că animalele pot muri din cauza noului coronavirus, bolnavii trebuie să limiteze contactul cu animalele de companie.

Cu toate acestea, primul câine testat pozitiv cu noul coronavirus în SUA a murit după ce a prezentat simptome asemănătoare celor dezvoltate de mulţi bolnavi de COVID-19. Este vorba despre un ciobănesc german în vârstă de şapte ani, Buddy, care s-a îmbolnăvit în aprilie, cam în aceeaşi perioadă în care stăpânul lui, Robert Mahoney se vindeca de COVID-19. Buddy părea să aibă nasul înfundat şi întâmpina dificultăţi de respiraţie, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat de-a lungul săptămânilor care au urmat.