Povestea lui Jordan Belfort a devenit cunoscută după premiera filmului „Lupul de pe Wall Street”, peliculă care a primit cinci nominalizări la premiile Oscar în anul 2014, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Martin Scorsese) şi cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio).

Pelicula a avut la bază memoriile lui Belfort, care şi-a detaliat viaţa viciată şi activităţile împotriva legii comise pe Wall Street. Fostul broker a fost prins în cele din urmă şi condamnat, ispăşind 22 de luni în spatele gratiilor pentru fraudă şi spălare de bani.

A avut trei secrete pentru a se repune pe picioare

După ce a pierdut tot, Jordan Belfort a avut trei secrete care l-au ajutat să îşi reia cursul firesc al vieţii. În perioada în care a stat după gratii, Belfort a reflectat la trei lucuri: şi-a creat o viziune, a stabilit o strategie şi a muncit din greu.

La scurt timp după ce a ieşit din închisoare, fostul broker şi-a scris memoriile; pentru acest lucru a primit un avans de 500.000 de dolari de la editura care urma să îi publice volumul. Pentru fiecare discurs pe care l-a susţinut, Belfort a cerut un tarif, averea sa mărindu-se şi din drepturile de autor pe care le deţine asupra cărţii şi filmului.

Pentru Belfort, o motivaţie puternică au fost cei doi copii ai săi. În perioada în care a stat după gratii, şi-a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru a le demonstra copiilor săi că nu este un ratat.