Víctor Martín Angulo Córdova, un băieţel de 11 ani din Moche, Peru, a atras atenţia poliţiştilor care monitorizează camerele de supraveghere din oraş, pentru că îşi făcea temele sub un bec de iluminat stradal.

Ofiţerii l-au văzut cum stătea întins pe asfalt, sub un stâlp de iluminat, şi îşi făcea temele. Imaginile au devenit virale, au fost transmise pe internet şi la TV.

Citeşte şi: O trupă din Barcelona reînvie muzica tradiţională românească. Cântă "Şaraiman" în toată Europa

Potrivit site-ului Perfil, familia lui Victor nu avea electricitate, dar băieţelul era decis să studieze ca să ajungă poliţist şi să lupte împotriva infractorilor. Problemele familiei aveau două cauze: veniturile lor erau foarte scăzute şi, mai mult, nu aveau documente care să certifice că erau proprietarii de drept ai casei unde locuiau, condiţie impusă pentru branşarea la reţeaua electrică.

Imediat după ce ofiţerii au văzut strădania copilului, imaginile şi povestea din spatele lor au devenit publice pe reţelele de socializare şi în publicaţiile locale.

Prima persoană care a sărit în ajutorul băiatului a fost chiar primarul oraşului, Arturo Fernandez Bazan, care i-a adus copilului un pachet cu diferite lucruri necesare pentru şcoală şi i-a ajutat familia pentru a semna actele necesare, în aşa fel încât să poată beneficia de electricitate.

Viaţa lui s-a schimbat complet atunci când povestea lui a ajuns la urechile lui Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, un milionar importator de ciocolată din Bahrain.

El a decis să reconstruiască căminul modest al lui Victor, să o ajute pe mama copilului să înfiinţeze o mică afacere şi să-i ofere 2.000 de dolari băiatului sărman.

Citeşte şi: "Frumoasa Adormită". Cum arată femeia care doarme săptămâni întregi

Mubarak a a spus că el nu ar fi avut aceeaşi voinţă de a studia, aşa că a decis să călătorească din ţara sa, Bahrain, în Peru, pentru a-l cunoaşte personal pe Victor.

 

Sursă: adevărul.ro