Ceea ce este cu adevărat interesant este că bărbatul, la cei 35 de ani câţi avea la vremea respectivă, nu a câştigat nicio cursă până atunci şi nici nu a aflat vreodată că… a reuşit în cele din urmă. Profesional vorbind, era un antrenor de cai, iar Sweet Kiss („Sărutul dulce”), numele calului care i-a adus victoria, aparţinea unei domnişoare. Mai târziu, calul a fost poreclit pentru totdeauna „Dulce sărut al morţii”. 

Citeşte şi Motivul pentru care Jackie Kennedy nu s-a schimbat de costumul roz pătat cu sângele soţului său

Aparent, Frank a murit undeva la mijlocul cursei, dar corpul său a rămas în şa tot timpul. Sweet Kiss a trecut în cele din urmă pe linia de sosire, conducând cu 20-1 şi câştigând cu un cap şi cu Frank, din punct de vedere tehnic, încă în spate, făcându-l să fie primul, şi până acum, singurul jocheu care a câştigat o cursă după moarte.

După ce bărbatul a trecut de linia de sosire, a căzut din şa. Rapoartele de la acea vreme au afirmat că medicul John John Voorhees s-a grăbit să-l examineze pe Frank, însă l-a declarat decedat. Sursele de la acea vreme au sugerat că atacul de cord i-a fost fatal din cauza emoţiilor şi a eforturilor depuse în timpul cursei şi că greutatea bărbatului ar fi scăzut de la 64 la aproape 59 de kilograme, într-un timp foarte scurt.

Frank, îmbrăcat în echipamentul său colorat şi „norocos”, a fost înmormântat trei zile mai târziu, iar calul nu a mai participat niciodată la cursele organizate. 

Citeşte şi Povestea unei poze celebre. Marinarul care, de bucurie, a sărutat o femeie străină de faţă cu iubita sa

FOTO Shutterstock.com