Lansat în anul 1999, hitul „Man, I Feel Like a Woman‟ este considerat un imn al femeilor puternice. Piesa a primit numeroase recenzii pozitive din partea criticilor de muzică, care au lăudat versurile şi vocea Shaniei Twain. Din punct de vedere comercial, melodia a avut un mare succes, ajungând în topurile cunoscute din întreaga lume. Versurile: „Cel mai bun lucru în a fi femeie / Este privilegiul de a te distra puţin‟ au fost pe buzele tuturor femeilor. Dar ce a inspirat-o cu adevărat pe Shania Twain atunci când a scris celebra piesă?

Nopţile petrecute prin baruri şi-au spus cuvântul

Cântăreaţa a spus că hit-ul lansat în anul 1997, pe care l-a scris împreună cu soţul său, care îi era atunci şi producător, a fost inspirat de nopţile pe care le petrecea alături de prietenii ei, în adolescenţă, în cluburile de gay. Twain era fascinată de bărbaţii care se transformau în femei frumoase. Deşi scria piese de la 10 ani, abia la vârsta majoratului artista s-a mutat în Toronto pentru a se concentra pe cariera muzicală: „Dacă voiam să fac muzică pe termen lung, aici trebuia să fiu‟, a scris ea în autobiografia „From This Moment On‟.
În perioada liceului, Shania obişnuia să iasă des în baruri gay alături de prietenii săi: „Madonna era în vogă şi toată lumea îi copia look-ul. Ne-am îmbrăcat ca ea, ne-am pieptănat şi am ieşit cu toţii aşa în oraş, fete şi băieţi. Barurile gay aveau cea mai bună muzică de dans şi cei mai impresionanţi dansatori. Fiind lipsită de experienţă în aplicarea machiajului, m-am minunat cât de mult farmec aveau unii dintre bărbaţi. Arătau superb, cu trăsături definite cu farduri, umbre şi accesorii‟, a scris Shania.

Fascinaţia sa pentru bărbaţii gay a reprezentat pentru artistă inspiraţia pentru celebrul cântec pe care îl scrie câţiva ani mai târziu: „Mulţi bărbaţi cântă: omule, mă simt ca o femeie, doar din distracţie pură. Cred că această melodie a contribuit într-un mod excelent la adunarea tuturor genurilor de oameni, indiferent de orientarea lor sexuală. Numitorul comun este muzica şi asta sparge barierele‟, declara Twain. Indiferent de intenţia ei, cântăreaţa a devenit un idol, mai ales în comunitatea drag queen. Se simte foarte mândră când cineva îşi doreşte să îi imite stilul. Prima dată când a dat peste un reprezentant al acestui gen a fost la un spectacol în Las Vegas: „A fost incredibil. Un artist care, la nivel vizual este foarte expresiv‟, a spus ea.

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube