Cuplurile celebre sunt mereu în vizorul publicului, poate tocmai de aceea încearcă să aibă mereu o imagine perfectă. În interior, însă, lucrurile nu stau nici pe departe ca imaginea afişată, ci ascund o realitate întunecată şi turbulentă.

Uintre cele mai bune exemple în acest sens este cuplul Maurizio Gucci-Patrizia Reggiani. Când Patrizia Reggiani s-a căsătorit cu Maurizio Gucci, au devenit unul dintre primele cupluri celebre ale Italiei. Apoi, el a părăsit-o, iar ea l-a ucis. O ooveste incredibilă despre glamour, sex, trădare, moarte şi închisoare în lumea ameţitoare a modei.

Asasinarea lui Maurizio Gucci (46 de ani), în biroul său, şi procesul care a urmat, au captivat Italia la sfârşitul anilor '90. Erau lucruri senzaţionale în Milano, unde avusese loc această execuţie în stil mafiot, mai ceva ca în Napoli.

Reggiani, supranumită „Liz Taylor a brandurilorde lux”, a fost imediat suspectă. De altfel, ea îl ameninţase în mod deschis cu moartea pe Gucci, după despărţirea lor. Dar, fără probe, crima a rămas nerezolvată timp de aproape doi ani. Un pont anonim a dus la arestarea ei, în 1997, împreună cu alte patru persoane, inclusiv asasinul.