De la Evul Mediu până la Londra modernă, vechea cale navigabilă a captat atenţia vizitatorilor şi a locuitorilor deopotrivă. Râul este faimos în întreaga lume. Acesta a fost iniţial numit Tamesis, denumire despre care se crede în mare măsură că înseamnă „întunecat”. Nu poate exista nicio îndoială că apele sale tulburi adăpostesc tot felul de poveşti interesante, dar şi înfiorătoare. Descoperă câteva dintre acestea în cele ce urmează!

Tragedia navei Prinţesa Alice

Una dintre poveştile uitate ale Tamisei este cea a scufundării navei denumite Prinţesa Alice. O navă la bodrul căreia se aflau 700 de londonezi care se întorceau dintr-o excursie de o zi pe litoralul din Kent a fost tăiată în două după o coliziune cu un colier de petrol de 890 de tone. Martorii oculari descriu panica absolută instalată la bordul navei. Femeile şi copiii ţipau în timp ce nava începea să se scufunde. Alţi pasageri au fost prinşi sub punte.

Membrii echipajului au încercat să arunce colace de salvare şi scânduri de lemn, dar îmbrăcămintea grea, în stil victorian a făcut ca mulţi pasageri să nu aibă şanse de supravieţuire. Între 600 şi 700 de oameni şi-au pierdut viaţa. Doar aproximativ 100 de persoane au supravieţuit dezastrului.

Accidentul bărcii de agrement Marchesa