Cele mai afectate de statul îndelung pe scaun sunt partea inferioară şi superioară a spatelui, coloana vertebrală, umărul şi încheieturile. Mai mult de 3 milioane de oameni din întreaga lume suferă de sindrom de tunel carpian, motiv pentru care ar trebui să încercăm 5 poziţii de yoga pentru a ne elibera de stres şi de tensiunea acumulată de-a lungul zilei.

Yoga pentru încheieturile mâinilor şi degetelor


Tastarea din întreaga zi poate provoca tensiuni în muşchii degetelor şi mâini. Tensiunea musculară poate duce la inflamare, aşadar este bine să faci unele exerciţii. Pune una din mâini pe birou, palmele în sus şi degetele îndreaptă-le către tine, punând o presiune uşoară pe încheietura mâinii şi antebraţ. Alternativ, întinde fiecare braţ şi îndoaie încheietura mâinii spre interior, apoi spre exterior, în timp ce întinzi cealaltă mână. Mişcă apoi degetele pentru a elibera orice tensiune.

Statul într-un picior


Statul pe scaun picior peste picior poate afecta circulaţia sângelui. Poţi preveni orice problemă astfel: aşează-te pe scaun normal, apoi traversează piciorul drept în stânga la un unghi de 90 de grade. Schimbă cu piciorul stâng pentru a preveni apăsarea genunchilor. Este necesar să menţii o greutate echilibrată între şolduri şi coapse în timp ce stai într-o poziţie verticală aşezată. Stai în fiecare poziţie 5-10 minute.

Răsuciri


Statul îndelung pe scaun afectează coloana vertebrală. Probabil că şi tu te-ai confruntat cu durere de spate şi de umăr după câteva ore în care nici nu te-ai ridicat, dar toate acestea duc în timp la apariţia altor probleme de sănătate. Încearcă să faci câteva răsuciri pentru a elibera tensiunea din muşchi. Aşează-te pe scaun normal, du mâna stângă pe genunchiul drept şi încordează abdomenul. Trage şoldul stâng înapoi pe măsură ce te răsuceşti spre dreapta. Întinde spatele la fiecare inspiraţie şi, la fiecare expiraţie, mişcă umărul drept înapoi cu un centimentru, pe măsură ce umărul stâng se mişcă înainte. Repetă acest lucru de cinci ori, apoi repetă cu cealaltă mână.

Namaste


Yoga în sanscrită înseamnă uniunea dintre trup, minte şi spirit. Ca o poziţie de închidere, adu mâinile la mijloc (pe verticală), închide ochii şi respiră adânc de 5-10 ori înainte de a te apucat din nou de muncă.

Aceste poziţii de yoga ajută la eliberarea tensiunii din coloana vertebrală, încheietura mâinii şi partea inferioară a spatelui. Vei observa cum în scurt timp vei avea mai multă energie deoarece corpul devine mai flexibil.

Credite foto: www.glossycover.com; www.zliving.com.