În anotimpul rece este bine să foloseşti pentru îngrijirea feţei creme mai grase, care refac bariera lipidică a pielii. Şi buzele au nevoie de îngrijiri speciale, pentru că suferă din cauza frigului şi a vântului. Nu uita nici de restul corpului, foloseşte lapte hidratant sau ulei de corp. Dar capacitatea pielii de a reţine şi de a distribui în organism substanţele cu care vine în contact poate fi uneori unefect nedorit.

Atenţie la etichete

Aşa cum procedezi atunci când cumperi orice produs alimentar, verificând termenul de expirare şi ingredientele, ar trebui să procedezi ţi când cumperi cremele, mai ales celepentru ten. Citeşte cu atenţie ce au în compoziţie, pentru unele substanţe pot avea efecte nocive asupra sănătăţii.

LSS– este lauril sulfat de sodiu şi poate afecta funcţia de barieră de protecţie a pielii.

Formaldehidairită pielea şi poate declanşa reacţii alergice, erupţii cutanate sau chiar palpitaţii. Dacă suferi de astm, boala se poate agrava.

DEA–dietanolamina intră în compoziţia cremelor demachiante. Poate produce iritaţiila nivelul pielii.

Parabenii–substanţe care intră în componenţa produselor cosmetice pot produce,prinacumulare în timp acumulări ce se pot transforma în tumori maligne.