Ingrediente

Pentru blat:

500 g făină

10 linguri lapte

10 linguri ulei

2 ouă

10 linguri zahăr

1 linguriţă rasă amoniac

1 praf de sare

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru cremă:

1 l lapte 

200 g unt moale

200 g zahăr

coaja de la o lămâie bio

1 linguriţă esenţă de lămâie

8 linguri făină

sucul de la o jumătate de lămâie

100 g nucă de cocos, pentru decor

 

Prepară blatul astfel: bate cu un tel ouăle cu laptele, cu uleiul şi cu zahărul. Adaugă sarea şi amoniacul stins cu zeama de lămâie. Adaugă făina şi amestecă după fiecare lingură. Când aluatul prinde consistenţă, frământă cu mâini - le. Adună-l într-o bilă şi lasă-l să se odihnească 30 de minute pe blatul de lucru.

Împarte aluatul în trei părţi egale. Întinde foile în formă dreptunghiulară pe hârtie de copt, apoi pune-le în cuptor, la 180 °C, aproxi - mativ 20 de minute. Prepară crema astfel: într-o crăticioară, pune făina, zahărul şi coaja de lămâie.

Toarnă laptele, puţin câte puţin, şi ames - tecă de fiecare dată, în aşa fel încât să nu se formeze cocoloaşe. Adaugă esenţa de lămâie şi pune compoziţia pe foc mic. Amestecă până ce crema se îngroaşă.

Opreşte focul şi adaugă zeama de lămâie. În crema răcită încorporează untul, mixând după fiecare linguriţă. Unge blaturile cu cremă, aşezându-le unul peste altul. Decorează prăjitura cu fulgi din nucă de cocos.

Ţine-o la rece cel puţin şase ore înainte de a o tăia.

FOTO: Shutterstock