Prăjitură cu cacao

1 53592 original jpg jpeg

Ingrediente: 5 ouă, 150 g zahăr pudră,3 linguri apă caldă,150 g făină,2 linguri cacao Dr. Oetker. Pentru decor:150 g ciocolată albă,150 g ciocolată neagră

Cum se prepară:

1 Gălbenuşurile se bat cu apa fierbinte şi jumătate de zahăr. Albuşurile se bat spumă cu zahărul rămas şi se amestecă uşor cu gălbenuşurile. Se încorporează uşor făina cernută cu cacaua. Se întinde aluatul într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. Se ­lasă să se răcească.

2 Se taie blatul cu o formă de ou. Jumătate din ouă se glazurează cu ciocolată albă,topită pe baie de aburi,iar cealaltă jumătate cu ciocolată neagră topită. Se ornează cu ciocolată de culoare opusă (ca în imagine).

Pentru decor,se ­poate folosi,în loc de ciocolată,Glazură DUO Dr. Oetker.