Prăjitură cu ciocolată, vanilie şi nuci. Un deliciu pentru masa de Paşte!
Paştele e din ce în ce mai aproape şi, ca în fiecare an, această sărbătoare trebuie celebrată cum se cuvine. De pe masa de Paşte nu lipsesc ouăle roşii, drobul sau pasca, însă ce spui şi de ceva dulce şi savuros? Îţi propunem o reţetă de prăjitură cu ciocolată şi vanilie delicioasă. Te va cuceri instant.
Prăjitura cu ciocolată şi budincă este un desert cu adevărat spectaculos, potrivit pentru masa de Paşti. Deşi se prepară mai greu decât alte prăjituri, având 2 creme şi 2 blaturi, merită din plin. Se topeşte în gură şi va satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti prăjitu cu ciocolată, budincă şi nuci:
Ingrediente pentru blat:
Primul blat
- 6 ouă - 200 g zahăr - 4 linguri apă fierbinte - 150 g făină - 1 lingură praf de copt - 2 linguri cacao
Al doilea blat
- 5 albuşuri de ou
- 160 g de zahăr
- 3 linguri de făină
- 250g miez de nucă
Ingrediente pentru cele două creme
Crema cu ou şi unt:
- 5 gălbenuşuri de ou
- 200 g zahăr
- 300 unt
Crema de vanilie:
- 350 ml lapte
- 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
- 3 linguri zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Glazură
- 100 g ciocolată cu lapte
- 25 g unt
- 2 linguri lapte
Vezi în videoclipul de mai jos cum pregăteşti pas cu pas această prăjitură:
Sursă: savuros.info