Prăjitura cu ciocolată şi budincă este un desert cu adevărat spectaculos, potrivit pentru masa de Paşti. Deşi se prepară mai greu decât alte prăjituri, având 2 creme şi 2 blaturi, merită din plin. Se topeşte în gură şi va satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti prăjitu cu ciocolată, budincă şi nuci:

Ingrediente pentru blat: 

Primul blat

- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 4 linguri apă fierbinte
- 150 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 2 linguri cacao

Al doilea blat

- 5 albuşuri de ou
- 160 g de zahăr
- 3 linguri de făină
- 250g miez de nucă

Ingrediente pentru cele două creme

Crema cu ou şi unt: 

- 5 gălbenuşuri de ou
- 200 g zahăr
- 300 unt

Crema de vanilie: 

- 350 ml lapte
- 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
- 3 linguri  zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat

Glazură

- 100 g ciocolată cu lapte
- 25 g unt
- 2 linguri  lapte

Vezi în videoclipul de mai jos cum pregăteşti pas cu pas această prăjitură: 

 

Sursă: savuros.info