Ingrediente pentru prăjitura cu crema de vanilie şi jeleu

Pentru blat:

100 g zahăr

4 ouă

1 praf de sare

50g ulei

60 g lapte

100 g făină

1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă:

500 ml lapte

3 ouă

60 g făină

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Pentru jeleu:

100 ml apă

10 g gelatină granule

70 g zahăr

300 g struguri negri

Mixează gălbenuşurile cu praful de sare şi cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se deschid la culoare. Adaugă uleiul, laptele şi esenţa de vanilie şi omogenizează compoziţia cu un tel. Încorporează făina cernută şi praful de copt.

Separat, bate albuşurile spumă, apoi adaugă restul de zahăr, în trei-patru tranşe, şi mai mixează pentru a obţine o bezea tare. Încorporează compoziţia de gălbenşuri în cea de albuşuri, după care toarnă amestecul într-o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Ţine prăjitura în cuptor aproximativ 15 minute, la 180 °C.

Pentru cremă, bate ouăle cu zahărul, apoi încorporează făina.Toarnă laptele într-o crăticioară, pune esenţa de vanilie şi lasă-l să dea într-un clocot. Când laptele este fierbinte, adaugă amestecul de ouă şi mixează rapid ca să nu se formeze cocoloaşe. Consistenţa obţinută trebuie să fie asemănătoare cu cea a unei budinci.

Taie blatul în două părţi egale. Unge o felie de blat cu crema de vanilie şi aşază deasupra celaltă felie. Ţine prăjitura la frigider până când prepari jeleul de struguri, după aceeaşi reţetă ca la cheesecake-ul cu jeleu de fructe.