Prajitură cu pere şi cremă de brânză

1 83401 original jpg jpeg

Gustul toamnei într-o prajitură delicioasă, ce îmbină delicateţea blatului moale şi pufos cu parfumul perelor şi prospeţimea cremei de brânză. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti prăjitura cu pere şi cremă de brânză şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi. 

Pentru aluat:

- 375 g faină

- 125 g zahăr

- 25 g zahăr vanilat

- 175 g unt topit

- 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de pere:

- 1 kg pere curăţate

- 50 g zahăr

- 30 g zahăr vanilat

- 1 linguriţă scorţişoară

- 1 lingură mai cu vârf de amidon

- 500 g brânză proaspătă, de vaci

- 150 g unt

- 100 g zahăr

- 30 g zahăr vanilat

- 2 linguriţe esenţă de vanilie

- 2 ouă

- 2 linguri amidon

image

Mod de preparare: 

Curăţăm perele de coajă şi seminţe şi le tăiem în felii grosiere. Adăugăm zahărul peste ele şi scorţişoara şi le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topeşte şi se formează sirop. În funcţie de cât sirop se formează, adăugăm amidon. 

Pentru aluatul fraged, amestecăm făina cu zahărul şi sarea şi adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare. Vom obţine un aluat nisipos ca şi cel de crumble. 

Pregătim crema de brânză amestecând brânza cu zahărul şi untul moale, esenţa şi cele două ouă. În funcţie de consistenţa amestecului, adăugăm amidon, sau griş. 

Ungem o tavă de 25/25 cm cu puţin unt şi presărăm puţină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile. Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit. 

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumeneşte bine prăjitura.

Nu uităm să preîncălzim cuptorul cu aproximativ 15 minute înainte, sau după cum îşi cunoaşte fiecare cuptorul.

Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porţiona frumos. O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie, apoi se poate servi. Poftă bună! 

Sursă: reteamerisor.ro