Prăjitură specială

1 53429 original jpg jpeg

Ingrediente:500 g foitaj;Pentru blat: 6 albuşuri, 80 g zahăr pudră, 30 g făină, 40 g fulgi de cocos;Pentru cremă:1 pachet budincă de vanilie, 300 ml lapte, 80 g zahăr pudră,100 g unt, 100 g ananas din conservă, 50 g ciocolată simplă;Pentru decor:1 albuş, 100 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie,50 g fulgi de cocos, 50 g ciocolată, bucăţi de ananas;

Cum se prepară

1 Pentru blat,se bat albuşurile spumă ­tare cu zahărul pudră. Se încorporează uşor,amestecând de jos în sus,făina şi fulgii de cocos. Se toarnă aluatul într-o tavă medie îmbrăcată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 8-10 minute.

2 Se împarte foitajul în două şi se întind două foi cât dimen­siunea tăvii în care s-a copt blatul de albuş. Se îmbracă o tavă cu hârtie de copt şi se coc pe rând,la foc mediu,30 de minute. Se lasă să se răcească. Praful de budincă se amestecă cu laptele,zahărul şi se fierbe pe foc ­până se îngroaşă. Se ­lasă să se răcească,apoi se adaugă untul moale tăiat bucăţi. Se împarte crema în două. ­Într-o parte se adaugă ananasul tăiat cubuleţe,iar în cealaltă parte ciocolata topită.

3 Pe o foaie de foitaj se întinde crema albă cu ananas,se ­pune blatul de albuşuri,crema cu ciocolată şi se acoperă cu a doua foaie,apăsând puţin. Se decorează cu o glazură preparată din albuşul bătut spumă cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se presară cu fulgi de cocos şi se decorează cu ciocolată topită. Se dă la rece,se taie şi înainte de servire se pun pe fiecare porţie bucăţi de ananas.